Leven is verkopen

Leven is verkopen

85% van je geluk hangt af van anderen.

Geloof het of niet: 85% van ieders geluk in het leven hangt af van hoe goed men met anderen overweg kan. Je leven bestaat eigenlijk hoofdzakelijk uit wat je met andere mensen doet en wat je van hen gedaan krijgt. Als je een beetje grip op dat proces wilt hebben, komt daar meteen ‘de kunst van overtuigen’ of noem het gewoon ‘verkopen’ bij kijken.

Wat je wil, moet je verkocht krijgen.

Enkele voorbeelden van personen waaraan je uiteenlopende zaken verkocht moet krijgen:

 • Je vrouw om mee te gaan naar een vakantiebestemming van je dromen.
 • Je man om in het weekend de wagen te wassen.
 • Je kinderen om hun kamer op te ruimen.
 • Je tieners om te studeren.
 • Je medewerkers om het beste van zichzelf te geven.
 • Een werkgever om je aan te werven.
 • Je baas om opslag te krijgen.
 • Vrienden om een bepaald restaurant te bezoeken.
 • Je collega om even voor je in te springen.
 • Verenigingsleden om een activiteit te organiseren.
 • Je schoonouders om voor de kinderen te zorgen.

Je hebt het vast wel door, we kunnen de lijst eindeloos lang maken. Het punt is dat verkopen veel verder reikt dan hetgeen tussen verkopers en klanten gebeurt. Als je iets gedaan wilt krijgen of als je iets wil doen precies zoals jij dat wil, dan zal je mensen daartoe moeten kunnen overtuigen. Je ontdekt dan snel dat verkopen echt alle aspecten van het leven beslaat. Vandaar -en vergeef me mijn enthousiasme- LEVEN IS VERKOPEN!